Skip to content

Sommerjobb hos Laerdal?

Laerdal medical søker etter studenter som vil jobbe med produktutvikling i sommer 

Laerdal medical utvikler avanserte pasientsimulatorer 

Teamet, Medical Emergency and Trauma  i Laerdal Medical, utvikler og  bygger avanserte pasientsimulatorer for trening i akuttmedisin. Dette er menneskeaktige dukker med funksjonalitet som krever mange forskjellige teknologier. Noen eksempler er puls (solenoid), pust (pneumatikk), pupiller som trekker seg sammen når utsatt for lys (blenderteknologi), mulighet for å ta blodprøver (selvtettende material) og mange flere. Medisinsk personell bruker simulatoren til å øve på å stille diagnose og deretter gi behandling, for eksempel ved å gi medisin (RFID og flowmeter). 

Hvorfor er dette viktig?  

Hvert år dør minst 250 000 mennesker, bare i USA, av medisinske feil. Ved å la medisinsk personell trene på laerdals pasientsimulatorer mener de at de kan bidra til en 20% reduksjon i feil, og dermed redde 50 000 liv hvert år.  

Produktutvikling og produksjon i Stavanger sentrum 

Hvert steg fra første ide til ferdig produkt foregår på fabrikken til laerdal i sentrum av Stavanger. Her er det over 60 produktutviklere innen materialteknologi, mekanikk, kybernetikk, mekatronikk, elektronikk, programvare og design. Laerdal har eget verksted og makerspace med dreiebenk, fres, laserkutter, 3D-printere, vakuumformemaskin og mye annet som trengs for å bygge prototyper. Delene de designer blir maskinert, sprøytestøpt og montert her på huset. 

Kan du hjelpe Laerdal å ta våre pasientsimulatorer til et nytt nivå? 

Tidligere har sommerstudenter hos Laerdal utviklet konsepter og prototyper for følgene funksjoner: cyanose, reponering av brudd i fot, pust, ventilstyring, kapillærfylling og sprøytestikk i hud. Også i år vil de ha lignende sommerprosjekter for studenter. Studentene som får jobb hos oss jobber 1/3 med et sommerprosjekt, 1/3 som ingeniør i teamet vårt og 1/3  med diverse forefallende arbeid. Lærdal er interessert i studenter på alle klassetrinn. Du må kunne jobbe i minst 8 uker sommeren 2021. 

Er du interessert? Send søknad, CV og hvilke uker du kan jobbe til Sondre Sævareid sondre.savareid@laerdal.com innen 11. april.